Mały update kolekcji

Czekałam, aż uzbiera mi się trochę customów, żeby ustawić je w stadko i dopiero wtedy porobić zdjęcia

Dzisiaj przyjechał do mnie fenomenalny custom fryzyjczyka Collecty autorstwa Askady, przerobiony na jeleniego Warlandera (krzyżówkę fryza z jedną z ras iberyjskich, np. Lusitano). Stał się on powodem wyciągnięcia przeze mnie nieco już zakurzonego aparatu i uwiecznienia wszystkich moich aktualnych customów. Bardzo przepraszam za brak ostrości miejscami i zmienną tonację zdjęć, ale mój aparat robi zdjęcia jak chce, a ze mnie żaden fotograf

Tutaj mamy customy na modelach Collecty, trzech autorów - od lewej TWH autorstwa Metalfish, Appaloosa by Dark Pegasus (do tej pory nie wiem, co to za maść), klacz Perszeron by Dark Pegasus, Hanower przemalowany przez Askadę, Australian Stock Horse by Askada oraz najnowszy Warlander, również autorstwa Askady

Customy Askady - "święta trójca"

Przystojniaki - ciag dalszy

A tu zbiorcze foto wszystkich customów od Dark Pegasusa - Appaloosa, klacz Perszeron, klacz Mini Shetty, źrebię Haflinger i ogier Mini Shetty

.
Zdjęcia nie oddają niestety urody tych modeli, ale może kiedyś dorobię się lepszego aparatu i jakichś dioram

.
Moja kolekcja aktualnie skupia się już wyłącznie na modelach w skali Little Bits (Collecta, Safari, ewentualnie Schleich, AR-ki to raczej kwestia przyszłości) oraz Stablemates (Breyer). Zarzuciłam zbieranie modeli w skali traditional (są droższe, przemalowanie ich wymaga więcej pracy i środków, zajmują więcej miejsca, no i nie dają mi takiej radości jak modele mniejsze).