Pomyślałam, że zacznę też temat o mojej kolekcji gdyby ktoś z Was był ciekawy to zapraszam do oglądania
Będę dodawać zdjęcia stopniowo, nie mam niestety zdjęć wszytkich koni z mojej kolekcji i nie wszystkim mogę obecnie zrobić.
Na początek rozmiar Stablemates:
dwie rasy amerykańskie: Morgan i Paint horse
Paint horse malowany przeze mnie, w jakiś nie bardzo możliwy układ łat, to był mój pierwszy przemalowany Breyerek. Nadal mam słabość do karych koni z białymi głowami, widziałam parę takich portretów fotograficznych przedstawiających prawdziwe konie z takimi odmianami, ale nie wiem jakie wtedy powinny być odmiany na nogach i brzuchu?
konie zimnokrwiste (wliczając Fryza który może bardziej byłby do ras powozowych czy też nie wiem jeszcze jakich)
Zimnokrwiste AR w rozmiarze SM gniado srebrny nosi imię King Creole, a srokaty Beachboy Blues (wszystkie mini ARki w kolekcji mam zamiar nazywać imionami z piosenek Elvisa Presleya
) mam nadzieje zdobyć więcej ARek w skali Stablemates kiedyś...
wspólny portrecik (ARki jak widać są trochę większe)
Konie w typie sportowym
Inne rasy: Arab, Kuc Highland oraz koń Przewalskiego (firma Playvisions)
A teraz część mojej kolekcji koni w skali Little Bits. Tu będę dodawać stopniowo bo naprawdę brakuje mi zdjęć, a wiele z moich figurek w tej skali jest właściwie teraz w Polsce w domu moich rodziców.
Na początek Fryzy
Rasy Iberyjskie
Arabka (ta na pewno zostaje w mojej kolekcji) z jej młodszej wersji jeszcze nie wiem jaką maść chę zatrzymać dla siebie, być może tą siwo jabłkowitą ale to jeszcze nie pewne
Lipizanner CollectA
Lipizanner klacz i źrebie Papo
Fjordka Mojo
tu portrecik Morgana Mojo w żywicznej wersji pomalowanego na bułany, przydymiony z genem splash, niestety nie mam zdjęcia całości, konik został w Polsce
Ogier QH, maść skarogniada, wersja żywiczna konia dla Mojo
Koń zimnorkwisty Schleich i prehistoryczny konik Bullyland
Klacz Suffolk, odlew żywiczny wersji dla Mojo, zostaje ze mną taka właśnie wersja kolorystyczna
Mam też różne zebry, ale nie za dużo zdjęć z wyjątkiem tej nowej zebry Greviego.
Konie w skali Classic
klacz mustang Breyer, maść gniado srebrna, imie Rhymfaxa
Ogier mustang, przemalowany przez Dark Pegasus'a, na razie ten koń nosi imię Pegasus Shower, ale możliwe że je zmienię bo jest trochę zbyt niepoważne
Onager AR
Klacz Selle Francais, nie wiem czy będę ją trzymać w kolekcji, kiedyś chciałam ją przemalować ale nie wiem czy dalej chcę
Jeden ładny koń w skali Classic został u rodziców, ale może przybędzie tu w paczce przed świętami więc będę mogła go pokazać
Koni Traditional jeszcze nie mam żadnych
Mam nadzieję że będę mogła stopniowo uzupełnić brakujące zdjęcia koniowatych z mojej kolekcji
Dziękuję za możliwość podzielenia się z Wami zdjęciami tutaj na forum