Moderatorzy: Capricorn, CzekoladaRx, Fafii, Lila2006, Rarity
Patrycja napisał(a):Wydaje mi się, że osiągnęłabyś dzięki temu namiotowi bezcieniowemu to samo tylko może żarówki ciut za słabe w lampkach? Jakie dają światło? Może wystarczy wymienić żarówki na mocniejsze. Ta moja pobiera 35W ale daje światło jak 180. Szału nie ma ale starcza. Przy małych obiektach jest całkiem spoko chociaż przydałaby się druga taka lampa albo chociaż blenda.
Teraz co do aparatu. Niżej daje fotki porównawcze z trzech różnych sprzętów: lustrzanka, kompakt i telefon. Różnica jest, ale każde w miarę wyszło. Wszystkie zrobione przy tej lampie z softboxem.
Jeśli o mnie chodzi przeskoczyłam na lustrzanke bo mój kompakt to taki dość prosty. Zoom niestety bardzo pogarszał jakość zdjęć (szumy). A z bliska kompaktem to wiadomo jak to wychodzi. Niestety dość wyraźnie zaburza proporcje. I to co kocham w lustrzankach to głębia ostrości. Z tego co wiem niektóre kompakty dają całkiem fajne efekty. Mój niestety się do nich nie zaliczał![]()
Hmm... Mówisz że nie ma regulacji balansu bieli? Czyli tak samo pstryka przy sztucznym i przy dziennym? A może ma automatyczny? W sumie przy tych lampach i żarówkach o dobrej barwie światła to nie ma znaczenia. Bo pstryka się jak przy dziennym.
Powrót do O kolekcjonowaniu i modelach ogólnie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość